Sziasztok!
2011. júliusában hoztuk be Magyarországra a Big Green Egg-et, rá két hónapra megnyertük a XII. országos grillbajnokságot. Úgy döntöttünk eljött az idő, hogy megírjuk tapasztalatainkat, élményeinket, sikereinket, melyek a BIG GREEN EGG-hez kapcsolódnak.
Mi is az a Big Green Egg?
Véleményünk szerint a Big Green Egg a világ legjobb szabadtéri grillje. Valójában kemence, grillező és sütő egyben. A négy évtizedes múlttal rendelkező gyártó terméke amerikai és nemzetközi viszonteladók százainak kínálatában elérhető. A Tojással készített páratlan ételek, illetve a termék minősége a világ minden táján ámulatba ejtették a konyhaművészet szerelmeseit.
BGE újonnan kifejlesztett kerámiából készül. A vastag kerámiafalak megtartják a hőt és úgy keringetik azt, hogy nincs szükség nyárson való forgatásra a tökéletes zamatú ételek elkészítéséhez. Másodsorban pedig a BGE segítségével alkotott fogások nem csupán jobban néznek ki, de ízletesebbek is! A húsok alig vagy egyáltalán nem veszítenek méretükből sütés során, és a különböző az ételek megőrzik nedvességtartalmukat és zamatukat..
A fém készülékekben a hőt közvetlenül a fém vezeti és elsősorban az ebből adódó hőveszteség eredménye az ételek összezsugorodása, kiszáradása, valamint a megnövekedett fűtőanyag-igény. A BGE segít megőrizni az ételek nedvességtartalmát, kevesebb faszenet igényel, gyorsabban készíti el az ételeket, és nem rozsdásodik.
Ipari elszívókkal éttermekben is használható, a budapesti Onyx - Michelin csillagos - étteremben is van egy Mini és egy Large Tojás is, melyeket előszeretettel használnak!
5 különbőző méretben létezik
- Mini
- Small
- Medium
- Large
- XLarge
Itt fogjuk megosztani jól bevált receptjeinket, programjainkat és bemutatjuk, hogy mi mindent készíthetünk a Tojás segítségével, mert annyi pozitív visszajelzést kaptunk, hogy ezeket nem tarthatjuk magunkban!